Vonó-és szállítóláncok

Láncos szállító eszköz darabos, por állagú vagy ömlesztett anyagok szállítására

A konveyor láncok, másnéven szállító láncok olyan speciális láncok, melyek szállítási feladatokban vesznek részt, a termékek mozgatását végzik a gyártósorokon. Az Ön igényeinek megfelelően többféle kivitelt tudunk ajánlani, úgy mint: görgővel felszerelt, görgő nélküli, csőcsapos, speciális füllel ellátott láncok, melyek akár rozsdamentes kivitelben is elérhetőek.

 

Jellemző felhasználási, ipari területek:

- autóipar,

- faipar,

- élelmiszeripar,

- építőanyag gyártás (téglaipar, cserép – és kerámia ipar, aszfaltgyártás),

- öntődei alkalmazások.

 

Kiterjed gyártói kapcsolatainknak köszönhetően az Ön kérésének megfelelően vállaljuk a termék egyedi méret szerinti legyártatását is.

Speciális lánc

A szaknyelvben rédlerként ismert, másnéven láncos szállító eszköz darabos, por állagú vagy ömlesztett anyagok szállítására használják. A rédlerben alkalmazott, általunk forgalmazott vonóláncok nagy szilárdságúak és megfelelnek a DIN szabványnak. Amennyiben a láncot speciális kiegészítőkkel szereljük, alkalmassá válik kétirányú szállításra, garatok és silók kitárolására is. A pályák többféle kivitelben készülhetnek: rozsdamentes acél, festett és tűzihorganyzott.

 

Jellemző felhasználási, ipari területek:

- gabonafeldolgozás

- építőanyaggyártás,

- élelmiszeripar. 

Kiterjed gyártói kapcsolatainknak köszönhetően az Ön kérésének megfelelően vállaljuk a termék egyedi méret szerinti legyártatását is.

Speciális lánc

Kiterjed gyártói kapcsolatainknak köszönhetően az Ön kérésének megfelelően vállaljuk a termék egyedi méret szerinti legyártatását is.

A torlasztó láncokat, mint ahogy a nevében is benne van a termékek "torlasztására" és szállítására használják. A terméket a lánc a középső görgőjén szállítja, amennyiben torlódás következik be, a termékek „visszafelé” gördülnek rajta, ezáltal a lánc egyenletes sebességgel tud futni a pályán és nem kell megállnia, majd elindulnia újból és újból. Magát a láncot lánckerekekkel tudjuk meghajtani, ami a szélső görgőkhöz kapcsolódik. A szabadon futást pedig a láncvezetők segítik, amivel alátámasztják a láncokat.

 

Jellemző felhasználási területek, iparágak:

- élelmiszeripar,

- csomagolóipar,

- vegyipar,

- szállítmányozás, logisztika,

- elektronikai ipar,

- raklapmozgatás.

Speciális lánc

A hegesztett láncok előnyeit az árumozgatás területén tudják a felhasználók kihasználni. Erős és egyszerű szerkezet révén nagy a teherbírása és kitűnő megoldást nyújt áruszállítási feladatokra.

 

Jellemző felhasználási, ipari területek:

- faipar,

- nehézipar,

- építőipar (aszfaltozás).

Kiterjed gyártói kapcsolatainknak köszönhetően az Ön kérésének megfelelően vállaljuk a termék egyedi méret szerinti legyártatását is.

 

A forgácskihordó gépek a megmunkáló gépek és megmunkálóközpontok nélkülözhetetlen részei, melyek megkönnyítik a hulladékanyagok eltávolítását, ezzel jelentős időt takarítva meg az üzemeltetőnek. Ezeknek a gépeknek a legfontosabb tartozéka a hevederes vagy kaparóléces szállítólánc, melyeknek minősége jelentős mértékben meghatározzák a gép munkaóráinak számát. 

 

Milyen területeken alkalmazott gépekhez ajánljuk?

Fém, és fa megmunkáló üzem forgácskihordó gépeihez.

Milyen üzemeltetési körülményekhez felelnek meg?

Folyamatos üzemű, állandó sebességgel működő, magas fokú mechanikai igénybevételnek kitett gépekhez.
A láncot folyamatos olaj és hűtőemulzió éri, mely a kenését is biztosítja.

 

Javaslatunk az üzemeltetésre:

A szállított forgácsok egy természetes abrazív környezetet idéznek elő, amely jelentős mértékben csökkentik a hajtóláncok élettartamát. Mellette lehetnek nagyobb mechanikai igénybevételtől származó hatások is, melyek a hevederekben okoznak deformációkat, elváltozásokat. A fokozott igénybevétel miatt olyan specifikus lánchajtásra van szükség, mely lényegesen ellenállóbb az erős fizikai behatásokkal szemben, azaz hosszabb távon biztosít az Ön számára üzembiztos működést.


Kérje ki szakértő kollégáink tanácsát, akik javaslataikkal támogatják Önt a döntéshozatalban:

Az élelmiszeriparban elterjedt fagyasztási eljárás az alagutas rendszer, azaz a fagyasztóalagút. A hűtést igénylő termék láncos szállító pálya segítségével jut a hűtő térbe, ahol a cseppfolyós nitrogén közvetlen elpárologtatásával keletkező hideg gázt a keringető ventilátorok áramoltatják a szállítólánc, illetve a termékek fölött. A termék hűtésére vonatkozó paraméterek a lánc sebességének változtatásával szabályozhatók. Ennek az eljárásnak továbbfejlesztett változata a spirálfagyasztó, spirálsokkoló, amely optimálisabb helykihasználást tesz lehetővé, azaz kisebb alapterületen, nagyobb fagyasztási teljesítmény valósítható meg.

 

Milyen területeken alkalmazott gépekhez ajánljuk?

A jégkrém- és édességgyártás során fagylaltok és fagylalttorták kéregfagyasztására, vagy teljes átfagyasztására.

 

Milyen üzemeltetési körülményekhez felelnek meg:

Folyamatos hőingadozásnak, nedves, korróziót okozót közegben.

Javaslatunk az üzemeltetésre

 

A szállító lánc folyamatos hőingadozásnak van kitéve a fagyasztótérbe való be- és kilépés során. Sok esetben számolni kell azzal a jelenséggel is, hogy amikor az alacsony hőmérsékletre lehűlt lánc kilép a környezeti hőmérsékletre a levegő páratartalma kicsapódik azon, majd ráderesedik, esetenként ráfagy. A nedvességgel telített atmoszféra a szállító láncra nézve komoly műszaki megoldást igényel, a spirálfagyasztók esetében pedig ezen felül még az is számot tevő körülmény, hogy az alkalmazott lánc szögben fut, ami a görgőslánc és a lánckerék geometriai kialakításánál fontos. A korróziós hatások kivédése, illetve a láncelemek összeragadásának elkerülése érdekében a lánc gyártását vagy speciális alapanyag kombinációjából valósítjuk meg, vagy a csapszegek, hüvelyek és görgők galvanikus, a hevederek mechanikus cinkezésével, az egyedi igényeknek megfelelően.

Az Ön gyártósora speciális igényeinek ingyenes helyszíni felméréséhez és szakértő mérnökeink tanácsaihoz kattintson ide:

Alagút pasztőr láncok

Alagút pasztőr, ismertebb nevén ALPA alkalmazás
 

15 éve forgalmazunk Al-PA láncokat. Ez idő alatt közel 10 km láncot értékesítettünk.